At tegne et hjem: Sweet Home 3D

Vi kigger jo på hus, fordi min formidable ring-kæreste og jeg gerne vil have en hverdag sammen. Vi flytter ind med hver to børn, så der skal bruges en del værelser. Derfor vil det formentligt være nødvendigt at lægge et par ekstra vægge ind i det hus, vi køber – og i det hele taget lave noget tilpasning. Derfor sidder jeg i dag og leger med Sweet Home 3D, et 2D/3D-program til at tegne et hus op med. Man tegner planen i 2D – jeg havde faktisk først tænkt at bruge QCAD, som jeg tidligere har haft glæde af – men når man har tegnet elementerne op i Sweet Home 3D og defineret højderne, så vises tegningen i 3D. Og det gik derfor faktisk ret hurtigt at få tegnet planen op og få et indtryk af proportionerne.

Jeg indrømmer, at jeg er ret imponeret – ikke mindst fordi det både kører på Windows, Mac og Linux. Open source, seneste udgivelse i marts 2023, så det lever. Der er også en serie af ret velopbyggede videoer om programmet på Youtube, som jeg vil anbefale til dem, der vil i gang og gerne vil lave et produkt hurtigt:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *