MitID med Fennec/Firefox: Hvordan man undgår login-fejlen

I forbindelse med opdateringen af MitID for nylig opstod et problem afledt af, at MitID præsenteres forkert på mobilenheder. Det kommer sig af, at MitID-integrationen bruger en browser-komponent til at vise MitID-delen – og det opfører sig en anelse excentrisk, hvis man ikke bruger Chrome. I det følgende beskriver jeg Firefox, og de samme indstillinger gælder Fennec, som blot er et andet build af Firefox med nogle Google-elementer fjernet.

Det er snart et stykke tid siden, at denne ændring blev introduceret, så de fleste har nok enten gennemskuet problemet, men andre benytter måske Chrome til formålet i stedet – og det er det i virkeligheden ingen grund til at nøjes med.

Her er hvad der opleves. Man kommer til en mobilside, som kræver MitID –

Nuvel, appen var allerede installeret, selv om systemet klager – med meget lidt stigende fejlmeddelelser. Men man skal indstille browseren anderledes. En sikkerhedsindstilling forhindrer i at kalde dem eksterne app. Så i stedet skal man ind i browserens indstillinger:

Som det ses, er funktionen deaktiveret. I Chrome har man ikke det forbehold – men her kan det ændres. Jeg foretrækker indstillingen, hvor man bliver spurgt om lov i stedet for komplet carte blanche. Når jeg forsøger igen, får jeg spørgsmålet op, og jeg bliver viderestillet korrekt til MitID (som jeg rimeligvis ikke har ret til at tage et skærmskud af).

En lille bonus: Det virker en smule anderledes på DuckDuckGo-browseren, som jo (i hvert fald oprindeligt) er baseret på Firefox. Den giver dette:

Det er jo ret godt håndteret – indtil man faktisk gør det. For så hang DDG fast i et MitID-vindue. Da jeg så lukkede browseren og åbnede på ny, så var jeg logget ind korrekt. Det er ikke så smart, men altså muligt, medmindre man har sat funktionen til at rydde alle data, når browseren lukkes.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *