Tordenfugl Føniks: Thunderbird er på vej tilbage

Jeg har brugt Mozillas Thunderbird siden, nå ja, siden den blev til. Den startede som et spinoff af Mozilla, som dengang var en browser, som var et spinoff af Netscape Communicator, da koden til den blev open source. Mozilla blev til Firebird, som senere kom til at hedde Firefox – og mailkomponenten kom til at hedde Thunderbird. Voldsomt populær, og med en for sin tid meget imponerende spamfilterfunktion, som kunne optrænes til en meget stor effektivitet.

Jeg holdt en pause. Thunderbird blev tung i det, og så havde den nogle træk, der var lidt irriterende i forhold til at jeg kørte med computere med rimeligt lav opløsning. Det hjælper mig ikke, hvis boksen med afsender/modtager i toppen og boksen i bunden med vedhæftede filer er så store, at jeg kun kan læse fem linier af min email så jeg tog nogle år med Claws, som godt nok ligner en rædsel med standardindstillinger, men kan gøres mere slick, og så håndteede den i øvrigt at finde noget i en mailboks med over 40.000 med en hastighed, der stadig undrer mig. Jeg har siden brugt Geary, som stadig føles… ikke helt færdigbagt. Fin, men altså.

Anyway: Thunderbird er i gang med en alvorlig omkalfatring. Og det er vel tænkt, og det er pænt. Det går også lidt over i at Thunderbird-projektet har overtaget værtskabet på K-9 mail, som er blevet min favorit-postklient på Android.

Så selv om jeg har været ude af den butik i et godt stykke tid, så kommer jeg stille og roligt tilbage igen. Moderne Thunderbird er god, og den fortjener en plads igen. Hvis man lagt den på is efter tidligere at have været entusiast, så kan jeg kun anbefale, at man giver den et spin på ny.

Jeg har opsat den nogenlunde, som det anbefales i nedenstående artikel, og det giver et godt indtryk:

Make Thunderbird Yours: How To Get The Thunderbird 115 “Supernova” Look

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *