SimpleX – en privatlivsfokuseret messaging app

Jeg har ladet mig charmere en anelse af chat-app’en SimpleX.
En nydelig (om ikke så farverig) app. Den passer fint i farveskemaet til backlog.dk, ikke? Passende første indlæg. Skærmbilleder nederst.

SimpleX sælger sig selv lidt enklere på navnet, end den egentlig er – den er ret færdig sammenlignet med apps som Briar, for eksempel.
Man fremsøger ikke hinanden fra en samlet eksisterende brugerliste, men man giver et link eller en QR-kode. Der er en fast etableret kontaktadresse, men derudover kan man lave engangslinks (skærmbillede). De foreslår for eksempel, at man kan vise QR-koden, hvis man har en videosamtale med nogen, man ønsker at tage samtalen sikkert med.

Der er et interessant feature, som er Incognito Mode, og det er i den forbindelse, de siger The first messenger without user IDs. Pointen er, at man får et udgående ID pr. kontakt, såvidt jeg kan se, og med skjulte identificerbare oplysninger – så blot fordi man har adgang til to kontakters enhed, kan det ikke fastslås, at man er den samme person.

Features:

  • Incognito Mode som beskrevet
  • Bloker for skærmbilleder – man kan blokere screenshot-funktionen.
    Jeg har haft deaktiveret den funktion (skærmbillede), men altså… ellers havde jeg ikke kunnet vise jer det, vel?
  • Tidsbegrænsede beskeder – man kan sætte beskederne til at eksistere et begrænset tidsrun, eksempelvis et døgn, og derefter slettes (billede af indstillinger, billede af chat). Dette er en indstiling, som begge parter skal have aktiveret, så man kan altså ikke regne med, at tingene forsvinder af sig selv, bare fordi man har slået den til. Der kommer et stempel i chatten, når funktionen er aktiv.
    Det ser så i øvrigt ikke ud til, at dette er en indstilling, man sætter pr. chat, men man kan sætte sin indstilling som standard og så deaktivere den i forhold til en bestemt kontakt.
  • Ingen begrænsning på filtyper – man kan sende de typer, man vil. Jeg har sendt Word- og Excel-dokumenter, og de kommer igennem som et fil-link uden yderligere; sender man billeder, vises de i chatten, og lyd og video, der sendes, får en indlejret afspiller.
  • Lydopkald
  • Videoopkald

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *