Telegram: Mørke skyer?

Katherine Tangalakis-Lippert: In the battle of Telegram vs Signal, Elon Musk casts doubt on the security of the app he once championed (Business Insider, 13.05.2024)

I kategorien omvendt-psykologi-versus-omvendt-omvendt-psykologi: Elon Musk er begyndt at kritisere Signal og fremhæve Telegram. Tankevækkende i forhold til, at Musk i 2022 bad Moxie Marlinspike, som startede Signal, om at være med til at designe sikre DMs i Twitter – måske til dels fordi Signals forløber TextSecure blev udviklet under Whisper Systems, som blev opkøbt af Twitter i 2011. Twitter open source’de faktisk TextSecure, og Marlinspike startede Open Whisper Systems, og TextSecure og RedPhone blev til Signal.
Musk har nu skiftet kurs og taler nu om kendte usikkerheder i Signal – uden dog at angive nærmere.

Samtidig er Telegrams Durov i gang med at angribe Signal på tilsvarende vis.
Men det kommer lidt sært frem i forhold til, at det jo faktisk kræver en særlig indsats at få krypteret Telegram-kommunikation.

I artiklen Is Telegram Safe? How To Secure Your Chats på Forbes gennemgår man de trin, der skal til for at sætte den op sådan. Android Authority har også en Is Telegram safe?-artikel med lignende instrukser, og de lader mere eller mindre til at konkludere rimeligt sikker, hvis du tænker dig om, inden du går i gang. Der er dog ret udbredt aktivitet på Telegram-grupper og -kanaler – med den ene til fællesdiskussioner og den anden til broadcast – og de er så ikke krypteret på samme vis.

Det tankevækkende er så, at jeg faktisk kom til at kigge på hele dette spørgsmål, fordi jeg faldt over denne tråd om smædekampagnen på Mastodon:

Nu vil jeg jo ikke køre med et princip om Musk-ergo-diabolsk, men det fastholder ganske meget min grundtanke om at forholde mig til Telegram som et åbent postkort.
Funktionaliteten i Telegram er jo fin! Men det er måske ikke de hænder, man skal lægge sit liv i.
Dér har jeg stadig tillid til Signal.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *