Chromebook: Metamorfose kapitel 1a

Der er sket – et lille fremskridt. Eller rettere, jeg har erkendt en barriere.

Jeg fulgte vejledningen fra 2 Easy Ways to Enable USB Booting on Chromebook på Wikihow og videoen How to Enable Developer Mode and USB Booting Chromebook.
Det er en række besværgelser og bevægelser, som man ikke kunne gisne om, medmindre man funder en passende vejledning. Men altså, jeg har nået frem til at lokke den i Developer Mode. Og det er første skridt til at få den til at boote fra USB! Og jeg har fået den… til at fortælle mig, at den ikke kan foretage sig mere.

Skærmbillede, hvor computeren betror mig, at det ikke er Chrome på den stick, jeg har stukket den.

Så der mangler altså en del af det. Og jeg fandt et tip… det sted, hvor man finder tips til ting: Archlinux’ wiki har en sektion om Chrome OS-enheder.
Det ser ud til, at de vejledninger, der findes, er til lidt nyere enheder, og det er måske ikke helt urimeligt; og at de ældre er udstyret med en firnware, der kræver, at man flasher en frisk firmware på enheden for at gøre, hvad man gerne vil. Processen beskrives.

Det er jo ikke, fordi jeg ikke har flashet en del firmware på dimser. Men det giver jo altid lidt stof til eftertanke, at man kunne ende med en ultrabook-formet brevvægt.
Altså, jeg kommer jo til at gøre det. Den skal besejres!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *