CSS Zen Garden 20 år

Dave Shea skrev et indlæg på Mastodon – The CSS Zen Garden is 20 today.

Jeg husker at have brugt tid på at kigge på siden for, lad os sige: En del år siden – og at være dybt fascineret af, hvor meget CSS Zen Garden: The Beauty of CSS Design viste om, hvordan CSS – som man måske kunne kalde et meta-design? – kunne lave tricks ved en side, og det på et tidspunkt, hvor man netop lavede sine designs meget manuelt.

Det var netop tanken med siden at vise, at hvis man satte nogle grundlæggende designvalg et sted, så var det ligesom i gode hænder.

Siden er grundlæggende 1 HTML-fil med skiftende CSS-styling. Genialt enkelt – og med så mange voldsomt varierede eksempler, at de fleste nok kan finde stil-inspiration.

20 år er lang tid at holde noget som et levende projekt, og det her har både historisk værdi med sin designmæssige udviklingshistorik og moderne inspiration.

Jeg kan særligt godt lide, at Dave Shea beskriver, hvordan det var et interesseprojekt, der fik enormt stor betydning for ham selv, hans kolleger og et helt arbejdsområde. Det er jo CSS, der trækker det hele – kunne man forestille sig hele den mobile (r)evolution uden muligheden for at kunne lave tilpasning af visningen til forskellige medier?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *