Når kunstig intelligens trækker tænder ud

Jeg mener grundlæggende, at man bør kigge på, hvad der er oppe i tiden, når man arbejder med teknologi. Jeg har hjulpet en masse brugere med at sætte sig ind i tekniske ting – at tage en medicin, der grundlæggende bød dem imod.

Men resultatet er også, at jeg så må selv-medicinere og ignorere smagen – for sagen er: Det, man aktuelt kalder kunstig intelligens, siger mig intet. LLM’er, ChatGPT, der faker facts, genererede billeder – det er som at spille minigolf i silende regn for mig.

Jeg er med på, at jeg ikke kan ignorere det. Når folk kokketerer med manglende teknisk forståelse er det som at høre folk prale med aldrig at have lært at binde deres egne snørebånd. Det holdt op med at være sødt for mange år siden. Man må forstå fordelene og ulemperne, velsignelser og trusler.

Jeg når frem til det. Men altså, gab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *