Files Gallery: Et overraskende multiværktøj

Jeg har tidligere nævnt, at min webhosting hos Gigahost ikke er det mest omfattende setup, selv om jeg bruger den meget og bruger den til meget. Den har mange gode ting, men rigtigt mange ting skal leve i Docker nu til dags, og det gør de ikke i.

Nuvel – så får man øje på andre ting. Og jeg vil her fremhæve Files Gallery, som desværre lider under en meget anonym navngivning – for det er et ret formidabelt værktøj.

Som navnet teaser, så er det et galleri-software, og det er beregnet til at lægge på en webserver. Man downloader det som 1(!) lille PHP-fil, som man lægger op, og første gang man åbner siden på serveren lægger den et par mapper ind, som den skal bruge, og så kører det.

Lad mig som del af indledningen sige: Den findes i en gratis-version, som er brugbar, og så kan man købe en licens til den. Det har jeg gjort, og jeg vil klart anbefale det – det låser op for nogle ekstra muligheder. Mere om forskellene på License-siden – hvor man også vil bemærke, at licensen koster $39. Det er en del for sådan et produkt – men jeg har ikke fortrudt det. Desuden kan den bruges, hver gang man lægger en ny installation ind, så jeg har brugt den et par gange. Desuden har udvikleren været meget imødekommende – dels kunne jeg ikke finde licensnøglen og fik den gensendt, dels havde jeg spørgsmål til gæste-uploads, som blev besvaret meget positivt og konstruktivt, selv om det, jeg tænkte, ikke var muligt. Værd at støtte. Det betyder i øvrigt, at det, jeg viser her, vil være med licens-versionen. I første omgang lægger jeg skærmbilleder på af mobilvisningen, og så kommer det på senere med PC-visning.

Jeg skal også sige: Det er en anelse begrænset at tænke på det som et galleri-værktøj – for det er lige så meget anvendeligt som en filmanager. Det er dér, det bliver interessant for mig. Tjenester som Dropbox og Google har gjort det almindeligt, at man har et sted, man kan, nå ja, droppe sine filer, og også dele dem, flytte, omdøbe og i det hele taget arbejde med dem, som man ville gøre i en filmanager. Men det er jo ikke det samme, som at man ønsker at overlade de virksomheder sine ting. Jeg har brugt NextCloud og OwnCloud til at have tingene på egen serverplads, men de er et gigantisk setup, hvis man bare vil have styr på sine filer. I en del sammenhænge vil Files Gallery være mere tilgængelig.

Anyway, sådan her:

Her uploader jeg i billedmappen og leger med mappens visning:

Visse mediefiler giver en afspiller, når man klikker på dem:

Så altså, man får nogle fikse ting med Files Gallery.

De fleste indstillinger defineres godt nok i en konfigurationsfil og ikke i brugerfladen, men den er til at læse og forstå:

Kort sagt, hvis der skulle være tvivl:  En anbefaling til dem, der gerne vil opbevare og dele deres filer online, og kunne holde dem på egen server, så de ikke bliver brugt til ufine formål. Jeg har set en enkelt udviklers underskrift på alt derfra, så jeg har et indtryk af, at det er et enkeltmandsprojekt – og det er jo også værd at anerkende.

Tilføjelse: Skærmskud fra PC –

En kommentar

  1. @mj-j

    Det lyder spændende!
    Garanteret vil det være andre ting som måske ikke er så lette at håndtere, men altid dejligt med små værktøjer som er relativt til at have med at gøre, også i pris synes jeg faktisk, specielt med den hjælp/respons du får.

    Cc @mjj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *