Skinny hosting, eller hvorfor skal jeg forholde mig til Docker?

Jeg har webhosting 4 steder. En konto hos Simply, der var et eksperiment, en hos 1984.hosting på Island, som jeg principielt godt kan lide for deres privacy-holdninger og grønne drift, men snart bliver en anelse bekostelig og derfor nok også får afsked, så har jeg min gamle hosting hos Gigahost, som grundlæggende fungerer, og så senest et eksperiment med et år hos NordicWay.

De har dog én ting til fælles: Det er old-school PHP-webhoteller med noget plads, nogle databaser og administration af forskellige domæner. Det er dejligt, robust og virker.

Men: Forstemmende mange open source-projekter, som naturligvis var det, jeg ville bruge min hosting til, har fået for vane at udgive deres ting som Docker images, hvor det før var almindeligt at udgive dem ned en form for installationsguide, så man bare skulle igennem et par opsætningssider, og så kørte det.

Det er garanteret nemmere i den anden ende – for udvikleren. Hvis man(frivilligt eller ufrivilligt og betalt eller ubetalt) skal agere support-organisation for noget, der køres på alle forskellige systemer, kan det sikkert nok få én til at længes efter noget mere homogent. For mig betyder det bare, at flere af de systemer, jeg tidligere kunne installere, nu er udenfor rækkevidde. Der er naturligvis meget, der stadig er indenfor mulighederne, men der er også en del, der ikke længere er det. Jeg skal være den sidste til at kritisere dem, det laver fantastiske ting, der gør internettet fedt – jeg ville bare personligt ønske mig, at det var anderledes.

Men som konsekvens af det påtænker jeg også at lave og vedligeholde  en liste over muligheder, der kan køre på mere basal hosting. Jeg bruger jo stadig en masse gode ting – jeg skriver dette her i mobil-appen på min WordPress-installation – og jeg er også fast modstander af, når velmenende entusiaster lavet “fede ting”-lister med 300 ting, som ingen har ressourcer til at prøve, endsige læse. Så der skal være ræson i det.

Nu skal jeg bare lige finde et brugbart domæne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *